De lekkerste Nederlandse ontbijtjes

Je bent in Ibiza op vakantie en geniet iedere dag weer van het beste ontbijt. De keuze is reuze! Maar als je in het vliegtuig terug naar huis zit, kijk je ook weer enorm uit naar een typisch Nederlands ontbijt. Om je alvast een beetje warm te maken, delen wij hier een aantal typisch Nederlandse ontbijtgerechten met je!

Poffertjes

De populaire mini pannenkoekjes, bedekt met poedersuiker en gedoopt in een klontje roomboter. Typisch Nederlands eten! Zowel voor ’s avonds, ’s middags of ’s ochtends. Want hoe lekker is het om je dag te starten met een portie poffertjes? Voeg er vers fruit aan toe en het is al helemaal feest.

Muesli met yoghurt of melk

Gezond en lekker licht op de maag. Dat is muesli met yoghurt (of melk)! Niet voor niets een populaire manier in Nederland om mee te ontbijten.

Hagelslag

De boterham met hagelslag. Een grote kanshebber voor tijdens het ontbijt, maar ook voor de lunch. Hagelslag is namelijk een typisch Hollands product. Niet gek dus dat menig Nederlander hier stapelgek op is!

Kaas

Tja, en dan kaas. Iets wat de gemiddelde Nederlander vaak mist tijdens het reizen! Gewoon een lekkere, simpele boterhaam met kaas. We blijven nou eenmaal echte kaaskoppen.

Beschuit met muisjes

Een typisch Nederlandse traditie: bij de geboorte van een kind hoort beschuit met muisjes! Maar niet alleen bij de geboorte van een kind genieten wij Nederlanders van een beschuit met muisjes. Ook voor het ontbijt is dit een prima optie!

Haring

Je houdt ervan of niet! Een lekker rauw visje, het liefst met rauwe uitjes en augurk. Niets is zo lekker als een verse haring van de viskraam. Sommige mensen kunnen dit op ieder moment van de dag bestellen. En Hollandser dan dit wordt het niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *