De Aziatische keuken leren kennen

Wanneer je aan lekker eten denkt komt er vast van alles naar boven. Maar heb je wel eens gedacht aan Aziatisch eten? Aziatisch eten is de laatste jaren ontzettend populair geworden in de Westerse cultuur. Overal waar je komt kun je wel leuke tentjes vinden die sushi, ramen, Vietnamese loempia´s of chinees eten verkopen. Dat is goed te begrijpen want Aziatisch eten is niet alleen ontzettend lekker, het is onwijs gevarieerd. Je hebt heel veel keus en dat houdt het interessant. Er komen veel verschillende soorten smaken voor in het eten en het is eens wat anders dan je gewend bent.

Genieten van al het lekkers dat sushi te bieden heeft

Natuurlijk kun je naar een Aziatisch restaurant gaan, maar wat is er nu leuker dan zelf de Aziatische keuken te ontdekken? Thuis kun je makkelijk zelf sushi maken. Het is belangrijk dat je verse vis en sushi rijst in huis hebt. Zorg ervoor dat je eerst de rijst op de juiste wijze bereidt. Als je begint aan de sushi zelf is het belangrijk dat je de juiste sushivellen hebt. Hetzelfde geldt voor lekkere groente zoals avocado of komkommer. Snijdt allereerst alle groente in stukjes en daarna de zalm of tonijn, deze houd je iets langer. Je legt de sushi vellen op je bamboemat, legt de rijst erop en daarna de groente en vis. Je rolt alles op en daarna snijd je er stukjes van. Heel simpel dus!

Wokken in de keuken doe je zo

Voordat je begint snijd je alle etenswaren die je wilt gaan bakken. Verhit daarna wat olie in de wok. Bak eerst vis of vlees. Of dat nu rund, kip of varken is. Bak het tot het goudbruin is en voeg daarna wat kruiden toe. Doe nu de groente in de wok. Zorg ervoor dat je eerst de harde groentes die langer nodig hebben om gaar te worden in de pan doet. Begin dus met wortels en daarna ui, paprika of broccoli. Als laatste pas voeg je producten toe die minder lang doen over gaar worden zoals paksoi. Voeg later het vlees en vis weer toe aan de wok en hussel alles goed. Je kunt ook nog wat lekkere smaken toevoegen zoals sojamelk of gember.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *