Ingrediënten die je in je volgende maaltijd moet opnemen

Tegenwoordig kan het moeilijk zijn om tijd te vinden om een ​​maaltijd te koken, laat staan ​​om er een te maken die gezond is. Met de juiste ingrediënten en recepten maak je in een mum van tijd een aantal gezonde en smakelijke gerechten. Inmiddels heb je waarschijnlijk gehoord over de voordelen van het opnemen van bepaalde voedingsmiddelen in je dieet. Gematigdheid is de sleutel tot het toevoegen van nieuwe edibles aan je maaltijdplan. Het is niet nodig om te overdrijven bij elk nieuw ingrediënt of gerecht dat je probeert. Wees niet bang om te experimenteren.

Sambal

Sambal is een pittige pasta gemaakt van pepers, knoflook, sjalotten en limoen. Het kan worden gebruikt als specerij of smaakmaker. Het wordt vaak gebruikt in de Zuidoost-Aziatische keuken om curry’s en soepen op smaak te brengen, maar het kan ook worden toegevoegd aan roerbakgerechten of andere gerechten die wat pittigheid nodig hebben. Sambal wordt soms ook gemengd met sojasaus om vlees en zeevruchten in te dippen voor het koken. Dit mengsel wordt sambal bajak genoemd. Een ding om in gedachten te houden bij het uitproberen van nieuwe recepten met sambal is om klein te beginnen als je niet gewend bent om pittig eten te eten. Veel mensen vinden dat slechts één druppel hen genoeg smaak geeft zonder te overweldigend te zijn.

Panko

Panko is een paneermeel gemaakt van brooddeeg dat in de oven is gedroogd en vervolgens tot grote vlokken is vermalen. Het wordt gebruikt in de Japanse keuken en geeft voedsel zoals tempura een knapperige, luchtige textuur. Panko werkt het beste als verdikkingsmiddel in soep- of stoofschotels. Je kunt gewoon bloem toevoegen om zijn eigen roux-basis te maken. Het kan ook worden gebruikt als alternatief voor gewoon paneermeel op gehaktbrood of hamburgers. Je kunt je eiwit naar keuze gewoon omhullen met panko in plaats van met gewoon paneermeel, en het dan goudbruin bakken. Je kunt panko kopen in de meeste supermarkten of Japanse supermarkten.

Eieren

Eieren zijn een geweldige bron van eiwitten, dus het is geen verrassing dat ze elke maaltijd beter kunnen maken. Eieren zijn veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken in veel verschillende recepten, of je nu op zoek bent naar ontbijt, lunch of diner. Heb je trek in iets hartigs of zoets? Dan staan eieren staan ​​altijd voor je klaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *