Ontdek hier de belangrijkste wijntrends van 2022.

Het jaar 2022 loopt al bijna op zijn einde. Maar dat wil niet zeggen dat er niet nog enkele wijntrends zijn die je moet ontdekken! Ben jij een echte wijnliefhebber en wil jij graag weten wat er zich in de wijnwereld afspeelt? Zoek niet verder! 

1.Koop nu online je favoriete wijn. 

Ondanks het feit dat corona voor velen een ware nachtmerrie was, toch zijn er ook vele opportuniteiten naar boven gekomen. Bedrijven leerden immers al snel dat hun werknemers ook vanuit hun thuis konden werken. En kleinere handelaren wisten geleidelijk aan ook hun weg naar de online markt wereld te vinden. Ook in de wijnwereld is dit een waar succes geworden. 

De wijnwereld is jaren enorm traditioneel geweest. De stap voor e-commerce in de wijnwereld was daarom enorm groot. Helaas konden de meeste wijnhandelaren door de pandemie niet anders dan te innoveren en nieuwe manieren te zoeken om hun wijn aan de man te krijgen. 

Wil jij graag een wijntje vanuit het Zuiden van Frankrijk? Of liever een wijn vanuit Toscane maar geen zin om helemaal naar die ene wijngaard te rijden? Geen probleem! Je kan nu eenvoudig je wijn online bestellen en naar je toe laten leveren! 

Tip: Laat de wijn een aantal weken rusten in de wijnkoelkast voor deze te nuttigen. 

2.Een grotere fles voor je bezoek te imponeren. 

Een andere duidelijke trend die de laatste tijd in opmars is. Hoe groter de fles hoe liever. Mensen houden nu eenmaal van grote dingen. Zo is het ook gesteld met wijnflessen. 

Wijnhandelaars zien steeds meer en meer mensen hun portemonnee opendoen voor grotere flessen Dit komt vooral voor bij witte wijn, rosé wijn of mousserende wijn. 

Niet alleen de grote van de fles speelt een rol. Vaak kopen mensen ook uitzonderlijke flessen die er anders uitzien dan de traditionele wijnfles. Denk bijvoorbeeld maar aan flessen in het goud of met een ananas vorm.

3.Biologische wijnen zijn in hun opmars.  

De nieuwe jongere generatie van wijnliefhebbers zijn zich steeds meer en meer bewust van de impact op het milieu. Daardoor vinden steeds meer mensen hun weg naar biologische wijn. 

Duurzaamheid en fairtrade zijn termen die hier centraal staan. De nieuwe generatie van wijnliefhebbers doen meer onderzoek naar hun wijn alvorens ze deze aankopen. 

Biologische wijnboeren gebruiken namelijk geen chemische producten voor het kweken van druiven of bewaren van hun wijn.

In de meeste supermarkten is er overigens een speciale afdeling van bio wijnen. 

4. Minder traditionele wijnlanden dringen zich op. 

Een andere trend die de laatste tijd enorm groeit in het wijnlandschap is de verkoop van wijn uit minder traditionele wijnlanden. Ondanks dat de rode Bordeaux wijn nog steeds de meest dominante wijn is, zijn andere landen en streken aan een opmars bezig. 

Doordat landen zoals Nieuw-Zeeland, Argentinië, Chili, Australië en Zuid-Afrika steeds meer en betere wijnen produceren, komt er meer diversiteit in het wijnlandschap. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *